yetkili 1 Yorum

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Almak İçin Yapılması Gerekenler

Eşi Almanya’da olan, Alman vatandaşı ya da Almanya’da oturma izni olan TC vatandaşları Almanya aile birleşimi vizesi için başvuruda bulunmaktadır. Aile birleşimi için gerekli belgeler diğer vize işlerimdi için gerekli belgelerden farklıdır. Almanya aile birleşimi vizesi için istenen belgelerin asılları ve her belgenin ikişer nüshası başvuru esnasında konsolosluğa verilmelidir.

Aile Birleşimi İçin Hazırlanması Gereken Evraklar

Başvuru formu: Aile birleşimi vizesi için yapılacak başvurularda kullanılacak başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olması gerekir. Başvuru formu 2 nüsha olarak hazırlanmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.

Biometrik fotoğraf: 3 adet, 3,5×4,5 cm ölçülerinde vize başvurusu yapan kişinin son 3 ayda çektirmiş olduğu ve herhangi bir vize başvurusunda kullanılmamış biometrik fotoğraf.

Pasaport: Almanya aile birleşimi vizesi için yapılan başvurularda da son 10 yıl içinde çıkarılmış ve Almanya seyahatinin dönüşünden itibaren en az 3 ay daha geçerlilik süresi olan bir pasaport ile vize başvurusu yapılmalıdır. Vizenin pasaporta basılması için yan yana iki boş sayfanın bulunması gerekir.

Nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği: Aile birleşimi vizesi başvurusu için kullanımda olan nüfus cüzdanının fotokopisi başvuru evrakları arasında yer almalıdır. Kişinin aile ve ikamet bilgilerini içeren güncel tarihli tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği de alınmalıdır.

Doğum belgesi: Önceden Türk vatandaşlığı olmayan Alman vatandaşı eşin doğum belgesi başvuruda istenmektedir.

Boşanma ilanı: Dana önce evlilik yapan ve ayrılmış kişiler için boşanma kararı ve ilanının başvuru esnasında verilmesi gerekir. Bu belgelerin Almanca tercümesinin yapılarak hazırlanması zorunludur.

Almanca belgesi: Vize başvurusunda bulunan kişinin Almanca bildiğine dair belgeler başvuruda gereklidir. Goethe Enstitüsü  veya Avusturya Dil Diploması belgeleri ile yeterlilik kanıtlanabilir.

Eşlere ait ait uluslararası doğum kayıt örneği: Eşlere ait uluslararası evlenme ehliyet belgesi başvuruda gereklidir. Almanya evlendirme dairesinden alınan evlilik kaydı belgesi de bu durumlarda kullanılmaktadır.

Almanya’da Yaşayan Eşin Belgeleri: Almaya’da yaşayan eşin Alman pasaportu, kimlik kartı fotokopisi ve oturma izni aile vizesi başvurularında bulundurulması gereken evraklardır.

Başvuru Sürecinde İhtiyaç Duyulanlar

Aile birleşimi için yapılan başvurularda belgelerin eksiksiz ve hatasız olması önemlidir. İstenen yeterliliklerin sağlanması, belgelerin gerçeği yansıtır şekilde olup olmadığı mutlaka kontrol edilir. Bu süreçte Almanya Konsolosluğu başvuru belgelerinin Almanca tercüme edilmiş halini talep edebilir. Tüm belgelerin orijinalleri ile birlikte fotokopilerinin de evraklar arasında bulunması gerekir. Sürecin dikkatli bir şekilde takip edilmesi, formların eksiksiz bir şekilde doldurulması için evize.com.tr’nin hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Her gün onlarca başarılı vize başvurusunun gizli kahramanları olan ekibimizin yönlendirmeleri ile işlemlerinizi kısa sürede ve zaman kaybetmeden tamamlayabilirsiniz.

Detaylı evrak listesi için altta ki bağlantıya tıklayın. (eş ve çocuk üzerinden başvuru için gerekli evraklar)

Almanya aile birleşimi için gerekli evraklar

yetkili Yorum yapılmamış

Almanya Vize Başvurusu Yaparken Bilmeniz Gerekenler

Almanya vize başvurularında farklı vize çeşitleri vardır. Hangi vize çeşidine başvurulacağına göre yapılması gereken işlemler, hazırlanması gereken evraklar ve başvuru süreci farklılık göstermektedir. Almanya vizesi çeşitlerinin belirlenmesinde ülkeye yapılacak seyahatlerin süreleri belirleyici faktör olmaktadır. C tipi, D tipi, A tipi vize çeşitleri Almanya için vize almak isteyenlere sunulan alternatiflerdir.

Vize Çeşitleri Nelerdir?

  • Almanya Transit (A Tipi) Vize
    Bu vize Türkiye çıkışlı bir uçakla Almanya üzerinde farklı bir ülkeye geçiş yapmak isteyen TC vatandaşlarının aldığı bir vizedir. Bahsi geçen şekilde yolculuk yapacak kişilerin Almanya Transit vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bu vizeye sahip olan T.C. vatandaşları Almanya aktarması sırasında uluslararası transit bölgesini terk etmeden aktarma yapabilirler. Ayrıca bu vizeye sahip olan kişilerin aktarma sırasında pasaport kontrolünden geçmesine de gerek yoktur. Almanya transit vizesi ile rahatça geçiş yapılabilecek havaalanları Frankfurt ve Münih havaalanlarıdır. Bazı zamanlarda Köln-Bonn, Berlin-Tegel, Düsseldorf ve Hamburg havalimanlarından da transit vize ile geçiş yapmak mümkün olmaktadır. Transit vize ihtiyacı doğduğunda havalimanlarının uygunluğunun kontrol edilmesi önemlidir.
  • Almanya Kısa Süreli (C Tipi) Vize
    Almanya vizesi için en çok tercih edilen ve başvuru yapılan vize tipi C tipi vizedir. Kısa süreli vize olarak da bilinen bu vize kısa süreli tüm faaliyetlerde kullanılmak için alınan kültürel, sosyal ya da ticari etkinliklere katılma amacıyla kullanılan Schengen vizesi, C tipi vize olarak da bilinmektedir.
  • Almanya Ulusal (D Tipi) Vize
    Almanya vizesinde 90 günden fazla konaklama talebi olanlar D tipi vizeye başvurmak zorundadırlar. Eğitim, iş ya da aile birleşimi gibi Almanya’da ikamet izni verilmesi gereken durumlarda alınan bu vize için Alman Konsolosluğu veya Büyükelçiliği’ne birebir başvuru yapılması gerekmektedir.

Tüm Vize Başvurularında Biyometri Zorunluluğu

25 Eylül 2014 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan biyometrik işleminin amacı vize başvurusu esnasında biyometrik fotoğraf ve parmak izi verilerinin alınmasını sağlamaktır. Vize başvurusu yapan kişilerin biyometrik işlemi yaptırması zorunludur. Sadece bazı özel durumlarda bu işlem uygulanmamaktadır. Parmak izi almanın fiziksel olarak mümkün olmadığı 12 yaş altındaki çocukların vize başvurularında ve ülke temsilcilerinin Almanya ziyaretlerinde biyometrik işlemi yapılmamaktadır. Parmak izi veremeyecek durumda olan kişilerin bu engellerini belgeleyen tıbbi rapor getirmeleri ile biyometrik işlemden muaf olmaları sağlanır. Biyometrik işlemlerin geçerliliği 5 yıl sürer. Her 5 yılda bir biyometrik işlemin yenilenmesi gerekmektedir. Vize başvuru sürecinde kafa karıştıran başvuru koşulları hakkında detaylı bilgi almak ve vize işlemlerinizi güvenilir ellere emanet etmek için evize.com.tr üzerinden deneyimli ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

yetkili Yorum yapılmamış

Almanya Vizesi İçin Hangi Evrakları Hazırlamalısınız

Almanya vizesi başvurusu yapan T.C. vatandaşlarının hazırlamak zorunda olduğu evraklar vardır. Almanya vizesi için gerekli belgeler almak istediğiniz vize tipine göre farklılık gösterebilir. Almanya vizesi başvuru formları da ne tür bir ziyaret amacıyla gittiğinize göre farklılık gösterecektir. Vize işlemleriniz için bize yapmış olduğunuz başvurularda sizin hangi vize tipine ihtiyacınız olduğu ve hangi evrakları hazırlamanız gerektiği konusunda detaylı destek alabilirsiniz.

Almanya vizesi için gerekli evraklar;

Pasaport: Almanya vize başvurusu yaparken pasaportunuzun mutlaka başvuru evrakları arasında yer alması gerekmektedir. Bu pasaportun çıkış tarihi ve Almanya seyahati sonrasında hala 90 günlük geçerliliği olması şartı vardır. Bu kurallara uyan pasaportunuzda yan yana 2 adet boş sayfa varsa başvuru için mevcut pasaportunuzu kullanabilirsiniz. Aksi durumda yeni pasaport çıkarmanız başvuru esnasında da hem eski hem de yeni pasaportunuzu teslim etmeniz vize işlemleri için avantaj sağlar.

Nüfus cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Vize başvurusu yapacak kişinin kullandığı nüfus cüzdanının iki yüzünün fotokopisi ile birlikte yeni tarihli bir tam vukuatlı nüfus kayıt örneği başvuru evrakları arasında yer almalıdır.

Başvuru Formu: Ne tür bir vize için başvurulacaksa ona uygun formun ıslak imzalı olacak şekilde doldurulması gereklidir. Form bilgileri ile başvuru evraklarındaki bilgiler arasında tutarsızlık olması ya da formda eksik bir bilgi olması durumunda başvurular olumsuz sonuçlanır.

Biometrik Fotoğraf: Biometrik fotoğraf ölçüleri ülkelerin vize uygulamalarına göre farklılık göstermektedir. Almanya vizesi için gerekli evraklar hazırlanırken 3,5×4,5 cm ölçülerinden daha önce vize işlemlerinde kullanılmamış güncel bir fotoğraf kullanılmalıdır.

Dilekçe: Kişiler vize talebinde bulunurken varsa çalıştıkları kurumun ya da özel şirketin antetli kağıdına Almanya Konsolosluğu’na hitaben yazılmış bir vize talebi dilekçesini başvuru evraklarının arasında bulundurmalıdır. İş yeri tarafından yazılan bu dilekçede işverenin imzası ya da şirketin kaşesi olması gerekir. İş verenler bu dilekçeyi kendileri için imzalayabilir, emekliler ise emekli oldukları bilgisini dilekçeye ekleyerek kendiler için imza atabilir.

Sağlık sigortası: Vize başvurusunda bulunan kişinin Almanya seyahatini kapsayan süre içerisinde belirlenen limitlerle sağlık sigortası yaptırması ve bu sigortanın başvuru belgeleri arasında bulunması gerekir.

Pasaport, nüfus cüzdanı fotokopisi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, biometrik fotoğraf, ilgili vize için başvuru formu ve dilekçe Almanya vizesi için gerekli evraklar arasında bulunmak zorundadır. Bu evrakların dışında kişinin talep ettiği vizeye göre hazırlaması gereken evraklar ve içerikleri farklılık göstermektedir. Finansal durum belgesinde banka hesap özeti, 3 aylık maaş bordrosu varsa taşınır ve taşınmazların belgeleri, kredi kartı ekstreleri başvuru esnasında istenebilen belgeler arasındadır. Kişiler çalışıyorlarsa çalıştıkları kuruma ait şirket belgeleri, seyahat ile ilgili rezervasyon bilgileri, iş amacıyla gidiliyorsa şirket davetiyesi, fuar amacıyla gidiliyorsa fuar biletleri vize başvuru evrakları arasında istenebilen belgeler arasındadır. Almanya vizesi için her seyahat amacına yönelik farklı bir evrak ihtiyacı ortaya çıkar. En doğru ve hızlı şekilde evrak işlemlerini halletmek için her gün onlarca vize başvurusunu başarılı sonuçlandıran evize.com.tr’den yardım alabilirsiniz.

Detaylı evraklar listesine altta ki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Almanya vizesi için gerekli evraklar

yetkili Yorum yapılmamış

Almanya Vize Ücreti Ne Kadar?

Almanya vizesi için yapılan başvurularda ödemelerin nakit ve Avro cinsinden yapılması zorunludur. Almanya vizesi için seyahat süresine ve nedenine bağlı olarak belirlenmiş farklı alternatifler bulunmaktadır. A, C ve D tipi vizeler farklı kullanım amaçları ile kişilere verilmektedir. Bu vizelerin harç ve sağlık sigortası miktarlarında da farklılıklar ortaya çıkabilmektedir.

Schengen Vizesi Harcı

Schengen vizesi yani C tipi vize sosyal ve kültürel amaçlı ya da iş gezilerinde verilen vizedir. Almanya Schengen vizesi harcı 60 Avro olarak belirlenmiştir. C tipi vize başvurusundan bulunan 12 yaş altı çocuklardan vize harcı alınmamaktadır. Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cape Verde, Ermenistan, Gürcistan, Karadağ, Makedonya, Moldavya, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna için vize kolaylığı ile birlikte bu ülke vatandaşlarına Almanya vize ücreti ile ilgili istisnalar uygulanmaktadır. Bu ülke vatandaşları için harç miktarı başvuru sonrasında “Vize Bölümü” tarafından belirlenmektedir. Schengen vizesi için ödediğiniz harç karşılığında size geri gönderilen pasaportla beraber bir makbuz alırsınız. Harc ücretinin yanı sıra gidiş amacınıza ve yaşa göre. hizmet bedeli, başvuru ücreti, seyahat sağlık sigortası(8 -ile 96 Euro arasında değişmektedir) ve rezervasyon ücretleri ile birlikte maksimum Almanya Vizesi için yapılacak masraf 200 Euro‘yu bulabilmektedir. Yaşlı bireyler için bu masraf artabilir.Durumunuza göre çok daha az olabilir. Net bilgi için iletişim kurun.

Almanya Ulusal Vizesi Harcı

D tipi olarak da bilinen ulusal vize işlemlerinde vize harcı 60 euro olarak belirlenmiştir. Almanya ulusal vizesi işlemlerinde 12 yaş altındaki çocuklar için harç muafiyeti yoktur. Ancak D tipi vize uygulamasında da 0-17 yaş aralığında bulunan yani reşit olmayanlar için vize harcında indirim uygulanmaktadır. Reşit olmayan kişilerin vize harcı olarak 30 Avro ödemesi yeterlidir. Ulusal vize başvurusunda bulunan Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Topluluğu üye ülkelerinin vatandaşlarının aile bireyleri vize harcından muaf tutulmaktadırlar.

Schengen Vizesi ile Ulusal Vize Arasındaki Fark

İki vize uygulaması arasındaki fark sadece vize harcı değildir. Schengen vizesi yani Almanya C tipi vizesi tüm Schengen bölgesinde 6 aylık sürede 90 güne kadar seyahat etme hakkı verir. Schengen bölgesine vizenin alındığı ülkeden giriş yapmak zorunludur. Ulusal vize yani Almanya D tipi vizesi 90 günü aşan ikametlerde alınmaktadır. Aile birleşimi, eğitim veya çalışma nedenleri ile bu vize alınmaktadır.

Her vize tipi için alınan harç ücreti başvuru kabul edildikten sonra temsilcilikler tarafından alınmaktadır. Alınan ücretin makbuzu da pasaport ile birlikte gönderilir. Bu ücretlendirmeler sadece harç ücretidir. Herhangi bir işlemin ya da posta hizmetinin ücreti harç ücretlerine dahil değildir. Almanya vizesi harç ödemeleri hakkında detaylı bilgi ve Almanya vizesi için zorunlu seyahat sağlık sigortası için en uygun çözümleri evize.com.tr aracılığı ile alabilirsiniz.

yetkili Yorum yapılmamış

Almanya Konsolosluk İşlemleri Randevu

Türkiye’de bulunan Almanya Başkonsoloslukları ve Almanya Büyükelçiliği hem ülkede yaşayan Alman vatandaşlarının hem de Almanya’ya gitmek isteyen Türk vatandaşlarının işlemlerini gerçekleştirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Almanya’ya gitmek isteyen kişiler kısa ya da uzun süreli vize başvurularının hepsini Almanya Başkonsoloslukları ve Almanya Büyükelçiliğine randevu almak şartıyla yapabilirler. Ayrıca Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları da vize başvurularını bu kurumlara yapmaktadır. Üçüncü ülke vatandaşı tanımı ise bulunduğu ülkenin ya da gitmek istediğinin ülkenin vatandaşı olmayan kişileri kapsamaktadır.

Türk Vatandaşları İçin Konsolosluk İşlemleri

Konsoloslukta T.C vatandaşları için A tipi, C tipi ve D tipi vize başvuruları yapılmaktadır. Kişilerin daha önceki vize başvurularına göre vize başvurularını şahsen yapmaları gerekebilmektedir. Şahsen yapılacak başvurular için kişinin hangi konsolosluktan başvuru yapacağı belirlenmiştir. Almanya Büyükelçiliği Ankara, Almanya Konsolosluğu İstanbul ve Almanya Konsolosluğu İzmir vize başvurularının randevu alınarak yapılabildiği Almanya temsilcilikleridir. Bu temsilciliklerin her birisinin farklı görev bölgeleri vardır. Örneğin Tekirdağ’da ikamet eden birisi Almanya Konsolosluğu İstanbul’a vize başvurusunda bulunurken, Kars’ta ikamet eden birisi Almanya Büyükelçiliği Ankara’ya vize başvurusunda bulunmaktadır. Kişilerin son 5 yılda yapılmış başvuruları ve bu başvuru esnasından alınmış parmak izleri varsa C tipi turist vizesi başvurularını şahsen yapmak yerine vekaletle vize danışmanlık hizmeti aldığı kuruma yaptırabilmektedir. Ulusal vize başvurularının tamamı herhangi istisnai bir durum gözetmeksizin şahsen yapılmaktadır. Alman vatandaşı ile evlenmek isteyen Türk vatandaşları da Ehefähigkeitszeugnis adı verilen ve “Evlilik Ehliyeti Belgesi” olan belgeyi almak için konsolosluk üzerinden başvuru işlemi yapmak zorundadır.

Almanya Vatandaşları İçin Konsolosluk İşlemleri

Almanya vatandaşı olan ve Türkiye’de ikamet eden kişiler pasaport ve vatandaşlık işlemlerini konsolosluklar üzerinden gerçekleştirmektedir. Alman vatandaşlarının belge tasdik işlemleri de yine konsolosluklar tarafından yapılır. Alman vatandaşlarının Türkiye’de evlenebilmesi için başvurularını konsolosluğa yapmaları gerekir. Alman, Türk ve üçüncü ülke vatandaşlarının Almanya ile ilgili tüm işlemlerinin gerçekleştirme noktası büyükelçilik ve konsolosluklardır.